Amazon Alexa: geavanceerd troubleshooten

Je doet alles goed maar toch loop je tegen een issue aan met je Amazon Echo. Wij hebben de meest voorkomende uitdagingen verzameld is dit deze blog post.

Alexa App

De app zegt dat mijn Alexa offline is, terwijl Alexa wel gewoon werkt

Stel een Amerikaans adres in bij “Manage Your Content and Devices” in je amazon-account. Log uit in de app en log weer in. Na een paar uur moet de Echo online verschijnen.

 

WiFi issues:

Ik kan mijn 5 GHz wifi netwerk niet vinden:

Onze ervaring leert dat de Alexa uitdagingen heeft met de zogenaamde DFS kanalen. Zie Wikipedia voor meer informatie. Stel in jouw router de volgende gegevens in bij het 5 GHz SSID; channel 40 en channel width 20 MHz.

Alexa verliest de gehele tijd verbinding:

Dit kan vele oorzaken hebben. Verzeker jezelf ervan dat geen interferentie ondervind van je buren bijvoorbeeld. Probeer WiFi verschillende kanalen, vooral op de drukke 2.4 GHz band.

Oorzaak kan ook liggen aan het feit dat jouw 2.4 GHz en 5 GHz SSID dezelfde naam hebben. Probeer verschillende namen per frequentie.

 

Integratie issues:

Ik kan Spotify niet als standaard muziek provider instellen:

Dit wordt veroorzaakt doordat je Amazon account niet een Amerikaans, UK of Duitse versie is. Pas je Amazon account aan; stel een Amerikaans adres in bij “Manage Your Content and Devices” in je Amazon-account.

Ik kan de Logitech Hub niet correct koppelen

Je kan slechts 1 Logitech Skill vinden in de Alexa App of je krijgt de volgende melding:

”  Thank you for your interest in Logitech Harmony and Amazon Alexa.

We’re as excited as you are to bring intuitive voice control to your family entertainment center; however we only support the English for the US and UK.

We’ll be sure to let everyone know once this is made available for other regions.”

a. Zorg dat in je Amazon account bij  “Manage Your Content and Devices” een Amerikaans, Duits of Engels adres staat (dan kan je zowel de rode als blauwe Logitech skill vinden in de Alexa App).

b. Zorg dat de Logitech App gebruik maakt van de Engelse taal, door je telefoon op regio en taal Engels te zetten en de app vervolgens uit de app store/ play store te downloaden.

c. Zorg dat je in Logitech App onder account settings ook het land “UNITED STATES” selecteert.

Logitech app amazon account

Stap 1

Ga naar Add/Edit Devices

Logitech account settings Nederland

Stap 2

Ga naar Account Info

Account logitech alexa amazon echo

Stap 3

Vul “UNITED STATES” in

15 thoughts on “Amazon Alexa: geavanceerd troubleshooten

 1. Marco zegt:

  Beste spraakmakers,

  Ik krijg de Alexa skill voor de Harmony Hub niet gedownload en krijg de tekst die in het artikel staat. Mijn amazon account is amerikaans (zoals bij de appstore) en mijn land is de Verenigde Staten. De Harmony Hub die ik uit de amerikaanse appstore download is telkens in het nederlands. Zelfs heb ik via een VPN een amerikaans ip adress. Hebben jullie nog tips? Bedankt, Marco

  • spraak makend zegt:

   Om de Engelse versie van de Harmony app te downloaden in de Play Store dien je in de algemene instellingen van Android je taal op Engels te zetten. Zo kan je in ieder geval de Engelse versie downnloaden, dit geeft een betere ervaring icm Alexa. Heb je wel in de Logitech App het land op United States kunnen zetten (zoals weergegeven in de screenshots?) en je kan in de Alexa App wel beide Logitech skills vinden?

 2. Raoul Teeuwen zegt:

  Ik heb de Alexa skill met jullie instructies (dank!) weten te Enablen, maar als ik Alexa vraag “Turn on the TV” krijg ik “Sorry, i didn’t find TV”. Met mijn Harmony kan ik de TV gewoon prima bedienen. Enig idee?

 3. Mark zegt:

  Hier ook eindelijk werkend gekregen maar makkelijk was het niet. Iphone staat nu op Engels, Amazon account heeft een Amerikaans adres etc. etc. Beetje onhandig allemaal, maar als het dan eenmaal werkt, is het wel nice. Als je zover bent gekomen, moet je nog in de Alexa app “discover scenes” doen bij smart home en dan haalt hij alle acties van de Harmony hub binnen. Daarna werkte het nog steeds niet meteen goed.. je moet de namen van je acties afstemmen op wat je gaat zeggen. Bijvoorbeeld “Netflix” is je actie waarbij je TV, Versterker en Apple TV aan worden gezet. Dan zeg je tegen Alexa “Alexa, turn on Netflix”. Als de actie iets van “Netflix kijken” is, dan werkt het wat lastiger in het Engels.

  Ik hoop wel dat dit snel op een normale manier kan want alles in het Engels op je iPhone is ook niet heel handig…

 4. Martijn zegt:

  Ik heb dit alles gedaan. Maar hij blijft deze melding geven. Echt alles staat nu op engels. Iphone amazon en mijn hub account.

  Iemand nog een idee?

 5. Johan zegt:

  Bij mijn werkt het, je moet wel ook in je logitec account de taal en de tijd wijzigen, evenals op je telefoon. Alles moet lijken als of je in de VS bent. dus taal en tijdzone

 6. sparc zegt:

  Was even stoeien maar hier mijn tips;
  Via de laptop is het makkelijker; (windows10) –>instellingen–>taal en tijd –>zet onder taal en regio deze op locatie verenigde staten en taal English (United States).
  Log in op je harmony account via de oude site; https://setup.myharmony.com/MartiniWeb/default.aspx?cl=nl-NL
  en onder my account het land op united kingdom.
  Ga dan naar amazon.com en log in. Selecteer harmony skills en zoek op harmony. Selecteer die met het blauwe logo en log in met je harmony account. Dat zou moeten werken. Vergeet niet op de blauwe balk op het pijltje naar rechts te klikken om uiteindelijk de link succesvol te maken.

  Succes!

 7. Danny zegt:

  Ik heb het probleem dat ik de alexa voice training niet in de alexa app heb staan… Commandos geven soms problemen. Iemand hier een oplossing voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *