Stappenplan: Amazon Alexa instellen voor gebruik in Nederland

Hoe de Amazon Alexa echo dot in te stellen voor gebruik in Nederland

Zonder enige twijfel is de Amazon Alexa Echo dot een fantastisch apparaat. Het enige minpunt is dat het vooralsnog alleen beschikbaar is in Duitsland, Engeland en Amerika. In dit stappenplan leggen we je uit hoe je wel gebruik kan maken van de Amazon Echo (Alexa) in Nederland met als enige beperking dat Alexa alleen de gesproken taal Duits en Engels ondersteund. Mocht je onderstaande stappen te veel gedoe vinden; wij installeren de Alexa ook bij je thuis! Neem hiervoor contact met ons op, ook als tegen uitdagingen aanloopt bij de installatie.

Voorbereiding:

 • Koop een Amazon Alexa Echo dot in onze webwinkel. Tot het einde van het jaar gratis verzending! Gebruik als kortingscode Alexa_stappenplan tijdens het afrekenen.
Aanbieding!
Uitverkocht
85,00 69,95
Aanbieding!
Uitverkocht
85,00 69,95
 • Houd de inloggegevens van je Wifi netwerk gereed
 • Een Android of iPhone smartphone/ tablet

Update 07/12/2017:

Sinds vandaag is de app direct uit de Nederlandse app en play store te downloaden. Sommige Smart home skills vereisen nog wel dat je bij content en devices een Amerikaans adres invoert. Tevens kan je nu ook een Nederlands adres invoeren en locatie gebonden services gebruiken, zoals naar het weer vragen.

Stap 1: De Amazon Alexa app

iPhone/iPad; Amerikaans Apple-ID aanmaken en app uit de Amerikaanse app store downloaden

 1. Open de App Store op je iPhone en download de Alexa App
 2. Maak een (Amerikaans) Amazon account aan via de app of via www.amazon.com
 3. Voordat je verder gaat; stel een Amerikaans adres in bij “Manage Your Content and Devices” in je amazon-account. Bijvoorbeeld 7 Washington Place, New York, NY 10003 en telefoonnummer 212 998-2222
 4. Zet de Amazon Echo dot aan en maak een WiFi verbinding via je iPhone instellingen
 5. Vul de gegevens in zoals onder andere het WiFi netwerk voor internet toegang
 6. Ga verder naar stap 2

Android toestel

 

 1. Download de Alexa app uit de Play Store
 2. Maak een (Amerikaans) Amazon account aan via de app of via www.amazon.com
 3. Voordat je verder gaat; stel een Amerikaans adres in bij “Manage Your Content and Devices” in je amazon-account. Bijvoorbeeld 7 Washington Place, New York, NY 10003 en telefoonnummer 212 998-2222
 4. Zet de Amazon Echo dot aan en maak een WiFi verbinding met je Echo via je Android instellingen
 5. Vul de gegevens in zoals onder andere het WiFi netwerk voor internet toegang
 6. Ga verder naar stap 2

Stap 2: Alexa instellen voor gebruik in Nederland

De volgende instellingen zijn uit te voeren door middel van de App op je smartphone of via alexa.amazon.com op je laptop/PC.

Wanneer je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd en je Alexa is verbonden met het internet dienen we het volgende goed te zetten:

 • Ga naar Settings -> onder Devices klik op de naam van je Echo Dot
  1. Onder General stel jouw adres in onder Device location (dit kan een Nederlands adres zijn)
  2. Zet de tijdzone op Europa / Central European Summer/Winter Time (Paris)
  3. Zet language op English (United States)
  4. Onder Measurement Units zet beide opties aan

Stap 3: Haal het maximale uit Alexa

Klik hier voor een overzicht van de Alexa commando’s

Voeg Philips HUE lampen toe en bedien die met je stem

Voeg de Logitech Harmony HUB toe en bedien je multimedia met je stem (alexa, turn on mediaplayer. TV gaat aan, mediaplayer aan, reciever op de juiste input, HUE Lampen gedimd aan, etc, etc.)

Voeg de Google Nest Thermostaat toe en bedien die met je stem

En met Belkin WeMO verander je elk stopcontact in een slim stopcontact en bedien je deze uiteraard ook met je stem

 

 

 

29 thoughts on “Stappenplan: Amazon Alexa instellen voor gebruik in Nederland

 1. Remy V. zegt:

  in iTunes je creditcard instellen op “none” is niet (meer) mogelijk.
  iTunes wil gegevens van een US creditcard. Zonder US creditcard is het downloaden van de Amazon Alexa app niet mogelijk

 2. Polder zegt:

  Beste, zoals Remy al zegt; n iTunes je creditcard instellen op “none” is niet (meer) mogelijk.
  iTunes wil gegevens van een US creditcard. Zonder US creditcard is het downloaden van de Amazon Alexa app niet mogelijk. Snap niet hoe ik de app kan installeren op de Iphone

 3. Wil zegt:

  Dag heren,

  Bij mij werkt het wel om Amerikaans Apple ID aan te leggen zonder betalingsgegevens / creditcard. Wat wel belangrijk is om alsnog een billing adress in te vullen.

  Wellicht ligt dit aan updates van telefoon Iphone? Ik heb versie 10.3.3 nog

 4. Jerry zegt:

  Bij iOS 11.x en hoger: Vervang stap 1 en 2 met de volgende stappen op je iPhone/iPad: 1. ga naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar ‘iTunes en Appstore’ en 2. druk op jouw AppleID en kies vervolgens voor ‘Log uit’. Ga nu naar stap 3 (via je iPhone of iPad) en volg de stappen.

 5. Nick zegt:

  De bovenstaande handleiding werkt wel degelijk, maar niet als je stappen overslaat natuurlijk. je moet uitloggen en vervolgens een link pakken naar de amerikaanse app store via alexa.amazon.com, vervolgens klik je download en ipv dat je dan inlogged met je amerikaans geregistreerde account die je vermoedelijk op de pc aangemaakt hebt heb je niet de optie none bij betaalmogelijkheid.

  Je moet dus zodra je een free app download van de amerikaanse app store waarop JE BENT UITGELOGD, geef je aan register new id. dan krijg je de optie none wel bij betaalmogelijkheid.

  lezen is een kunst.

 6. Colin Tissen zegt:

  Amazon Echo kan bij mij heel veel artiesten niet vinden op Spotify, terwijl ze er wel gewoon op staan. Sommigen artiesten kan hij wel gewoon vinden, maar de meesten niet. Hoe kan dit?

  • spraak makend zegt:

   In het verleden wel last van gehad, laatste tijd ervaar ik juist dat ie het heel goed doet. Misschien de Alexa voice training nogmaals doorlopen? En probeer het anders eens met; Alexa, Ask spotify to play Some music from…

 7. Eddie zegt:

  Ik krijg het niet voor elkaar.. Ik krijg de melding: “we’ve run into a problem. Please try again later.” en dan moet ik opnieuw beginnen met een account aanmaken.
  Dit gebeurd na het invullen van de verificatiecode die per e-mail verstuurd wordt, dus als allerlaatste stap. Met andere gegevens krijg ik dezelfde foutmelding.

 8. Rob zegt:

  Ik kon mijn Echo gen. 2 ook instellen via alexa.amazon.de (die doorgezet werd naar alexa.amazon.co.uk), wat gewoon vermeld staat in de bijgeleverde korte Duitstalige handleiding. Geen gedoe met het faken van buitenlandse accounts.

 9. hans schuffelen zegt:

  Na de laatste update zijn de amzon’s echo op een nederlands adres in te stellen, de alexa app is nu ook in de Nederlandse app store van Apple te downloaden.

 10. Robin zegt:

  Heeft één van jullie Amazon Prime Music (de gratis variant die inclusief is bij Prime abo) aan de praat gekregen in de Amazon Echo en in de iOS app (die inmiddels ook in de NL app store staat)? Ik zie deze niet in mijn ‘Prime’ gedeelte in mijn instellingen er tussenstaan. Ik zie enkel Video, Twitch e.d. staan. Ik heb overigens een EU versie van de Echo dot rev.2 besteld vorige week (komt vandaag binnen) en wil ook de Echo Unlimited Music abo gaan proberen (a 3.99 p/mnd) op mijn Echo device.

 11. Robbert zegt:

  Bij mij kan de app mijn wifi niet vinden. Error 7:1:9:14:4. En dat na al die moeite voor een nieuw mail adres, Apple ID en Amazon ID. Heeft iemand tips want van de help pagina op Amazon word ik niet wijzer..

 12. Bob van der Laars zegt:

  Ik heb vroeger apk’s gebruikt. De app heeft op mijn android phone Alexa (beta). Nu heb ik de app uit de Playstore gedownload, maar vreemd genoeg heet hij nog steeds Alexa (beta), ook als ik eerst de bestaande app volledig verwijder. Alles werkt verder prima, behalve dat ik de routines menu item niet zie. En dat zou ik wel graag gebruiken! Ideeën?

 13. Louwerens zegt:

  Hallo allemaal, ik heb zojuist een Alexa dot gekregen maar voor mij is het allemaal
  een beetje moeilijk nu heb ik de Philips hue lampen die zou ik graag in willen stellen op de Alexa dot maar ik begrijp dat zo iets met skills moet kan iemand mij daar in helpen ik doe alles op de iPad

  • Paul van Veen zegt:

   Dit you try the command “Alexa discover devices” op dat moment de blue knop op de hue bridge indrukken. Dan komt het wel goed.

 14. Mark zegt:

  Ik heb nu echt alles geprobeerd

  Ik kan de 2 apps zien in skills, maar blijf de melding krijgen dat ze hier niet beschikbaar zijn.

  Logitech account staat op US incl. Tijdzone en in het engels.

  Echo staat op US. (dus zie de skills)

  Vpn aan voor proberen de app te installeren

  Telefoon op engels, locatie uit, Vpn aan, tijd op Amerikaans.

  Wie heeft de gouden tip!?!?!?!?

 15. Tim zegt:

  Dit werkte voor mij:

  Check your Amazon account > “Manage Your Content and Devices” > the “Settings” tab and make sure the country is set to US.
  The Logitech App needs to think it is on a device in a supported region. Change your phone settings for language (set to English) and region (set to US)
  Check in the Logitech App “account settings” whether country is set to “UNITED STATES”.
  Alexa should have US as location.

 16. Vanes zegt:

  Hoi, ik probeer mijn Spotify Premium account the koppelen aan mijn Alexa Echo. Ik ga dan naar Settings –> Media & Books –> Choose default music services. Ik zie dan Amazon Music en Spotify, maar helaas kan ik Spotify niet selecteren. Weet iemand waar dit aan kan liggen en hoe ik dat kan oplossen?

 17. Simon zegt:

  Ik heb een vraag?
  Ik wil heel graag Heos van Denon aan mijn Alexo echo dot koppelen maar kan dat ene appje wat in alle voorbeelden staat niet vinden waar door ik mijn Heos account niet kan koppelen. Wie kan mij helpen?

 18. joostzilla zegt:

  Het probleem met Spotify heeft te maken met welke versie van de Echo je hebt.
  Als je de internationale versie hebt dan werkt Spotify niet. Bestel je op Amazon.de of UK en je laat de echo bv bezorgen bij een bekende in Duitsland, Oosterijk of de UK en dan vervolgens naar NL laten sturen ontvang je een Duitse of Engelse versie. Daarop werkt Spotify wel.

 19. Peter Ghyselinck zegt:

  Hoi
  Iemand uit Belgie die zijn Amazon dot op telenet wifi verbonden krijgt ? Dit lukt me naar niet, wat ik ook probeer. Bedankt

 20. Postma zegt:

  Is er al iemand die de echo.dot heeft kunnen instellen via een Duits Adres.
  Ik heb de Duitse echo.dot (kadeau gekregen) en ben niet instaat de Duitse skills te gebruiken en kann ook het account van m’n harmony Elite Hub niet koppelen met de echo.dot…. Zelfs niet met een Duitse VPN server…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *